Αρχική > Εξεγέρσεις στη Σαχαρασία, Pearltrees > Εξεγέρσεις στη Σαχαρασία – Pearltree [δοκιμή]

Εξεγέρσεις στη Σαχαρασία – Pearltree [δοκιμή]

Vodpod videos no longer available.

Το Pearltrees φαίνεται πως είναι ένα πολύ χρήσιμο πρόσθετο του Firefox, που αντικαθιστά [;], ας πούμε το delicious, στην οργάνωση σελιδοδεικτών και, εν γένει, υλικού που όλοι μας καθημερινά διαβάζουμε στο διαδίκτυο. Μόνον που το κάνει με «δεντράκια», κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα εύχρηστο.

Κατ’ αρχάς χρειάζεται να ανοίξουμε έναν λογαριασμό [δωρεάν, τι άλλο;] στον ιστότοπο του Pearltrees.

Αμέσως μετά μπορούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε τα δικά μας «μαργαριτόδεντρα», να προσθέτουμε καινούργια σε ένα υπάρχον, να τα σβήνουμε, να τα μεταφέρουμε σε άλλο «μαργαριτόδεντρο», να προσθέτουμε «μαργαριτάρια» και ούτω καθεξής.

Πώς προσθέτουμε «μαργαριτάρια»; Πανεύκολο. Όταν είμαστε σε κάποια ενδιαφέρουσα σελίδα στο διαδίκτυο, πατάμε το σχετικό κουμπάκι που έχει εμφανιστεί στη μπάρα εργαλείων του Firefox. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, και ούτε συμβαίνει τίποτα. Όταν τελειώσουμε τη γύρα μας, μπορούμε να πάμε στη σελίδα μας στο Pearltrees και να οργανώσουμε τα «μαργαριτόδεντρα» και τα «μαργαριτάρια» μας κατά το δοκούν. Αλλά για να μην παιδευόμαστε έχουμε τη δυνατότητα να «στείλουμε» το «μαργαριτάρι» μας κατευθείαν στο «μαργαριτόδεντρο» που θέλουμε, πατώντας το δεύτερο κουμπάκι στη μπάρα του Firefox. [Υπάρχει κι ένα τρίτο που μας οδηγεί κατευθείαν στη σελίδα μας στο Pearltrees.]

Το επόμενο βήμα είναι τα μοιραστούμε όλα αυτά. Υποθέτω ότι ένας καλός τρόπος είναι το μοίρασμα με κάποιον που έχει επίσης λογαριασμό στο Pearltrees. Σ’ αυτή την περίπτωση, μπορούμε και να «δανειστούμε» μαργαριτόδεντρα από κάποιον άλλο χρήστη και να τα προσθέσουμε στα δικά μας. [Το θέμα θέλει λίγο ψάξιμο.]

Ένας άλλος τρόπος μοιράσματος είναι μέσω του μπλογκ μας. Δεν ξέρω πώς γίνεται στον blogger, αλλά στα μπλογκ του WordPress.com αυτό γίνεται μέσω του vodpod, όπου επίσης πρέπει να ανοίξουμε έναν λογαριασμό. Ακολουθώντας τις πανεύκολες οδηγίες που υπάρχουν εδώ φτιάχνουμε ένα «βίντεο» με το «μαργαριτόδεντρο» που θέλουμε, αντιγράφουμε τον κώδικα σε ένα ποστάκι, όπως αυτό εδώ, και τέλος.

Υποθέτω πως δεν θα συναντήσετε δυσκολίες στο να βρείτε τον τρόπο να περιηγηθείτε στο «μαργαριτόδεντρό» μου «Εξεγέρσεις στη Σαχαρασία». [Το οποίο θα εμπλουτίζω συνέχεια.]

Το πολύ ευχάριστο είναι, πως δεν χρειάζεται κάθε φορά να αλλάξουμε κάτι ούτε στο vodpod ούτε στο ποστάκι στο μπλογκ. Όταν προσθέτουμε ένα καινούργιο μαργαριτάρι, το βίντεο στο vodpod ενημερώνεται αυτόματα, και το ίδιο, φυσικά, συμβαίνει και με το βίντεο στο μπλογκ μας.

Για tips [πάντα καλοδεχούμενα] και απορίες [επίσης καλοδεχούμενες] εδώ είμαστε.

Advertisements
 1. 27 Φεβρουαρίου 2011 στο 2:35 μμ

  Ράκος «Hacker» Κουρελάριος 😀

 2. 27 Φεβρουαρίου 2011 στο 3:01 μμ

  «Χάκερ»; Σιγά… Απλά, χαζεύοντας χτες είπα να κατεβάσω τον Firefox 4 [σε beta], για να τον δοκιμάσω. Μόνον που κάποια χρήσιμα πρόσθετα δεν έχουν ακόμα… επικαιροποιηθεί και δεν δούλευαν. Οπότε ψάχνοντας να βρω κάτι που να δουλεύει, έπεσα πάνω στο Pearltrees κι είπα να το δοκιμάσω κι αυτό. Αργία κ.λπ.

  Πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα. Ήδη ανέβασα κι ακόμη ένα [«Κριτική της Αξίας», θα σ’ αρέσει το ξέρω, προς το παρόν πρόσθεσα μόνον κάποια links για μπλογκς]. Βρίσκεται στο πάνω μέρος [στις «σελίδες» κάτω από τον τίτλο και τον υπότιτλο] εκεί που γράφει «Pearltrees». Αν αφήσεις το δείκτη του ποντικιού πάνω του, εμφανίζονται και τα υπόλοιπα καλούδια. Κλικ και τέλος.

 3. 27 Φεβρουαρίου 2011 στο 3:55 μμ

  Μ’ αρέσει, πολύ εύχρηστο πραγματικά. θα το προωθήσω

 4. 27 Φεβρουαρίου 2011 στο 4:45 μμ

  Απ ό,τι βλέπω έχει και «ρουφιάνο» (pick): βλέπεις και ποιος «τσιμπάει» τις πέρλες, ενδιαφέρον…

 5. 27 Φεβρουαρίου 2011 στο 7:15 μμ

  Είναι πολύ καλό και κυρίως εύχρηστο.

  Ο «ρουφιάνος» είναι από τα καλύτερα. Κι όχι μόνον βλέπεις ποιοι σου… κλέβουν τις πέρλες, αλλά κι οι άλλοι σε βλέπουν όταν «κλέβεις» τις δικές τους πέρλες και ποιες.

  Πάντως, δουλεύει με όλους τους browser είτε με plugin είτε με ένα bookmarklet.

  Επίσης: μπορείς να εισάγεις τα bookmarks από το delicious, και να εξάγεις ανά πάσα στιγμή τις πέρλες σου ως rtf. Νάις ‘ν’ μπιούτιφουλ.

 6. 27 Φεβρουαρίου 2011 στο 8:21 μμ

  Με τις περλες συνειδητοποιεί κανείς και την υπερσυσσώρευση… της πληροφορίας. Σε λίγο θα μιλάμε με links. Αυτό κι αν είναι εύχρηστο…

 7. Χρηστος Κ.
  27 Φεβρουαρίου 2011 στο 8:24 μμ

  Καταπληκτικο και ευχρηστο!

 8. 27 Φεβρουαρίου 2011 στο 8:35 μμ

  @ Αρνητικός

  Πάντα υπάρχουν και χειρότερα. Θα μπορούσαμε να μην μιλάμε καν γιατί δεν θα είχαμε τίποτα να πούμε. Και πάει λέγοντας 😉 Πάντως, για να σοβαρευτούμε και λίγο 😆 ένα εργαλείο είναι. Εξαρτάται από το πώς το χρησιμοποιεί καθένας 😆

  @ Χρηστος Κ.

  Τω όντι!

 9. 27 Φεβρουαρίου 2011 στο 9:03 μμ

  @Κουρελάριος

  Δεν το είπα για κακό.Εγώ να ξέρεις είμαι πάντα υπέρ της αρχής της ελάχιστης προσπάθειας 😀

 10. 27 Φεβρουαρίου 2011 στο 10:02 μμ

  Φτου κακά!

  Εγώ να ξέρεις είμαι πάντα υπέρ της αρχής της ελάχιστης προσπάθειας 😀

  Υποθέτω ότι εφαρμόζεις πιστά την αρχή μόνον στην περίπτωση της αφηρημένης εργασίας. [Όπως κι εγώ, άλλωστε.]

 11. 28 Φεβρουαρίου 2011 στο 11:40 μμ

  Εφαρμόζεται και στη συγκεκριμένη εργασία, το σύγχρονο επίπεδο της επιστήμης και της τεχνολογίας το επιτρέπει…

 12. 1 Μαρτίου 2011 στο 10:36 πμ

  Γεγονός.

  Πλην όμως παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα, τα οποία θέλουν περαιτέρω έρευνα.

  Για παράδειγμα, τι συμβαίνει όταν «εγώ» και «οι άλλοι» εργαζόμαστε:

  ►»Εγώ» συγκεκριμένα – «οι άλλοι» συγκεκριμένα

  ►»Εγώ» αφηρημένα – «οι άλλοι» συγκεκριμένα

  ►»Εγώ» συγκεκριμένα – «οι άλλοι» αφηρημένα

  ►»Εγώ» αφηρημένα – «οι άλλοι» αφηρημένα

  Φιούι!!!

 13. 2 Μαρτίου 2011 στο 6:36 πμ

  …Και τι συμβαίνει οταν στην ποιοτική διαβάθμιση αφηρημένου-συγκεκριμένου υπεισέλθει και η ποσοτική. Για παράδειγμα:

  Όσο περισσότερο «εγώ» συγκεκριμένα τόσο περισσότερο «οι άλλοι» αφηρημένα…Ώσπου «οι άλλοι»…καθόλου (αφαίρεση στην αφαίρεση φτάνουμε κάποια στιγμή στο 0, zero – να που έχει και τα καλά της η αφηρημένη εργασία). Και τότε «οι άλλοι» για αποφύγουν την πλήξη θα το γυρίσουν στη συγκεκριμένη κι αυτοί (να ξαλαφρώσουν και λίγο τα θύματα που σκιστηκαν στη συγκεκριμένη τόσο καιρό – η αρχή της ελάχιστης προσπάθειας περνάει μέσα από τη μέγιστη(για ορισμένους τουλάχιστον, την…»πρωτοπορία» 😉 ))

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s