Αρχική > Στα χρόνια του ΔΝΤ > Σήμερα κηδέψαμε τον πολυαγαπημένο τους υπαρκτό μακρυγιαννισμό

Σήμερα κηδέψαμε τον πολυαγαπημένο τους υπαρκτό μακρυγιαννισμό

 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Και, φυσικά, οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια της «δημοκρατίας» τους, δεν έχασαν την ευκαιρία να παραδώσουν και μαθήματα δημοκρατικής ευαισθησίας στους πολίτες αυτής της χώρας.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του πρεζιντάν ντε λα ρεπυμπλίκ, παλαιού γνωστού ανεκδοτολόγου και δανειστή, για το ότι πάει στη Θεσσαλονίκη για την παρέλαση και, κατ’ αυτόν τον τρόπο, «την τιμά»: «Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Ερχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή την ιστορική πόλη»…

Ποιος στη χάρη της Θεσσαλονίκης, δηλαδή…

«Δεκαπέντε χρονών ήμουνα αντάρτης…», είπε επίσης.

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, Κάρολε. Τα στερνά!

Κι αν στην «δημοκρατία» σας δεν επιτρέπεται η κριτική προς το πρόσωπο του προέδρου της «ρεπούμπλικας», παρακαλώ ειδοποιήστε με. Να προσέλθω μόνος μου δια την «υπόθεσίν μου».

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Όσο για τους υπόλοιπους εκπροσώπους των… θεσμών, αυτοί παριστάνουν ότι κλαίνε ακόμα το… άταφο πτώμα του υπαρκτού μακρυγιαννισμού ως ολοφυρόμενες μαινάδες της ντεμοκράτσιας.

Τον θάψαμε παλληκάρια μου. Τον θάψαμε!

Κι εσείς πόσο άραγε θα αντέξετε δίχως σωστικά συνεργεία, εγκλωβισμένοι, εκεί κάτω, στα ερείπια του -αυθαίρετου- οικοδομήματός σας; Πόσο;

Λάρισα: Παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας

Advertisements
Κατηγορίες:Στα χρόνια του ΔΝΤ
 1. 28 Οκτωβρίου 2011 στο 8:51 μμ
 2. 28 Οκτωβρίου 2011 στο 9:08 μμ

  «Μέρες Πομπηίας», λέει ο Παπαχελάς στον ΣΚΑΪ, του θύμισαν τα σημερινά. Τω όντι… Πάλι καλά που δεν του θύμισαν μέρες του ’36. Κι ο παπούς του υφυπουργός του Μεταξά ήταν…

 3. 29 Οκτωβρίου 2011 στο 12:44 πμ

  Καλησπέρα…

  Το έχω δει και αλλού το σχόλιο , και θα μου συγχωρέσετε την άγνοια (φαντάζομαι) , αλλά μια και πάω τον Μακρυγιάννη , θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε τι εννοείτε με την έννοια «Μακρυγιαννισμός»; (μετά συγχωρήσεως…..)

  Κάτι σε υπαρκτο σοσιαλισμό μου κάνει το παραπάνω σχόλιο , αλλά τι σχέση έχει και πώς συνδέεται;

  Εγώ από την μεριά μου θα σας ενημερώσω λεπτομερώς για θέματα της δικής μου ειδικότητας, όπως το πως να σπερνετε τα λάχανα……(και άλλα κηπευτικα…..ΚΑΙ δένδρα…)

 4. 29 Οκτωβρίου 2011 στο 1:17 μμ

  όσο περνάγανε οι ώρες και έβλεπα τη διαχείρηση του χώρου και του χρόνου των μμε χθες στο θέμα «παρέλαση», διαπίστωνα ότι η γιούχα του προέδρου αν μη τι άλλο εκτόπισε το κούρεμα πριν καλά καλά πέσουν οι τρίχες στο πάτωμα…
  καλημέρα σας…

 5. 29 Οκτωβρίου 2011 στο 1:46 μμ

  @ χρηχα

  Ένα μικρό απόσπασμα, κατατοπιστικό νομίζω. Καλημέρα!

  Δύο επιφανείς κοινοβουλευτικοί άνδρες της χώρας θα διατυπώσουν από του βήματος της Βουλής, τον Ιανουάριο του 1844, με τον σαφέστερο δυνατό τρόπο τη διαμορφωνόμενη τότε, και κυρίαρχη έκτοτε, νεοελληνική ιδεολογία.

  Ρήγας Παλαμήδης:

  «Ημείς δεν στερούμε τους ετερόχθονας παρά την ενέργειαν της εξουσίας… Ας επιχειρήσωσι ιδιωτικά έργα, ας καλλιεργήσωσι γαίας, ας μετέλθωσι εμπόριον και βιομηχανίας, εις τα Υπουργήματα όμως δεν τους δεχόμεθα… Ας τραβηχθούν δι’ ολίγα χρόνια να κανονίσωμεν ημείς μόνοι την υπηρεσίαν μας. Πρόκειται ΝΑ ΡΙΨΩΜΕΝ ΒΑΛΣΑΜΟΝ εις τας πληγάς μας και όχι τρεμεντίνα.»

  Και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης:

  «Αν είναι να μείνωμε ΗΜΕΙΣ νηστικοί, ας πάη στο διάβολο η ελευθερία. Έφαγαν αυτοί, ας φάμε και ΕΜΕΙΣ τώρα.»

  Σαφέστεροι δεν θα μπορούσαν να είναι. Και για να μην υπάρξουν ερμηνείες και παρερμηνείες αρκεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Με ψήφισμα που ενέκριναν οι «πατέρες του έθνους» απομακρύνθηκαν από τον κρατικό μηχανισμό όσοι ετερόχθονες ή αλλοδαποί δεν πληρούσαν ορισμένες προϋποθέσεις.

  Ένας από αυτούς ήταν και ο εθνικός μας ιστορικός Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, που γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1815. Όταν ξέσπασε η Επανάσταση του 1821, οι Τούρκοι θανάτωσαν τον πατέρα του (τραπεζίτη και πρόκριτο στην Πόλη) και δήμευσαν την περιουσία του. Τότε η μητέρα του με τα οκτώ παιδιά της κατέφυγε στην Οδησσό. Ο Κ. Παπαρρηγόπουλος εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα το 1830 και το 1833 διορίστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, φτάνοντας στο βαθμό του διευθυντή. Το 1845, βάσει του ψηφίσματος της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, απολύθηκε από τη θέση του στο υπουργείο Δικαιοσύνης… Και δεν ήταν ο μόνος.

 6. 29 Οκτωβρίου 2011 στο 1:49 μμ

  @ katabran

  Ας μην ρωτήσουμε ποιος θα βουρτίσει τα τριχίδια από τα πέτα του έθνους, ποιος θα σκουπίσει το πάτωμα, ποιος θα το σφουγγαρίσει…

  Καλημέρα σας!

 7. 29 Οκτωβρίου 2011 στο 10:34 μμ

  Καλησπέρα…

  Δεν θα επιμείνω , γιατί οι γνώσεις μου δεν πάνε παραπέρα από την ανάγνωση των απομνημονευμάτων του….

  Το ζητούμενο είναι να δημιουργήθεί ένας κόσμος που οι άνθρωποι θα είναι ΚΑΙ μορφωμένοι ΚΑΙ συνειδητοποιημένοι…..

  Τον Μακρυγιάννη τον έχουν χρησιμοποιήσει κάποιοι για ίδιον όφελος όπως και πολλά ιερά και όσια τα οποία παραποιήσαν και στην ουσία καταστρέψαν στην ολέθριά τους όρεξη να φάνε τα πάντα….

  Το μεγαλύτερο κίνητρο είναι η εξουσία και ο έλεγχος….και για την επίτευξη του ελέγχου αυτού ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μεσα…

  Νομίζω ότι ήταν σε παιδική εκπομπή που ο «κακός» έλεγε: δεν υπάρχει δίκαιο και άδικο, υπάρχει μόνο η εξουσία και αυτός που την ασκεί…..

  Νομίζω ότι είναι η καλύτερη αποτύπωση της πραγματικότητας , με διαχρονική αξία….

 8. 29 Οκτωβρίου 2011 στο 11:52 μμ

  Χρήστο, δίκιο έχεις. Τα λέω κάπως μπερδεμένα για τον Μακρυγιάννη, παρότι έχω γράψει πολλά τα τελευταία χρόνια. Θα πρέπει να τα οργανώσω, για να είμαι πιο κατανοητός. Πάντως είναι ο άνθρωπος που διατύπωσε με τον καλύτερο τρόπο τις βασικές αρχές του νεοελληνικού αχταρμά. Και δεν ήταν «όσιος». Υπόσχομαι να επανέλθω.

  Καλό σου βράδυ!

  Όσο για τα υπόλοιπα, το ζητούμενο είναι δημιουργηθεί μια κοινωνία που οι άνθρωποι δεν θα είναι ξεκομμένοι απ’ την πηγή των πάντων. Που δεν θα υπάρχει προσωπικό συμφέρον, εξουσία, σκοπός που αγιάζει τα μέσα, κι όπου δεν θα υπάρχει δίκιο κι άδικο, αφού όλοι μας θα αντλούμε γέλιο, χαρά κι αρμονία από αυτό που είμαστε πραγματικά.

 9. ανέστιος
  31 Οκτωβρίου 2011 στο 4:09 μμ

  Να επιστραφει αμεσα το Δανειο στον Καρολο , θα το χρειαστει επειγοντως … οι δικαιουχοι της κληρονομιας του Ανδρεα να μεριμνησουν .Δεν ειναι εποχη για ανοιγματα τωρα .
  Η χωρα πια ειναι απροβλεπτη και οσονουπω θα βγει προεδρικο διαταγμα για αναβολη των παρελασεων της 25ης Μαρτιου καθοτι θα κανει κρυο και στο καπακι ανακοινωση του Συριζα υπερ των παρελασεων ενω ο κλανιαρης κατα δηλωση του Ψαριανος συνοδευει την σωρο του Λεωνιδα συνοδεια στρατιωτικου αγηματος και παραλληλως ζηταει την ακυρωση των στρατιωτικων δαπανων… το απολυτο μπαχαλο , αυτα και εχουμε να δουμε σε λιγο την πτωση της Ιταλιας εκει να δεις τι θα κανει ο νεος τραπεζιτης της ΕΚΤ … εχει εργο απαιχτο δεν το χανω με τιποτε …

 10. 1 Νοεμβρίου 2011 στο 8:53 μμ

  Ποιος έχει πει ότι δεν πρόκειται ποτέ να πλήξουμε σ’ αυτή τη χώρα; 🙂

  Καιρός να συμπληρώσουμε και το ότι δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουμε να το διασκεδάζουμε! 😆

  Καλό βράδυ! [Και με τη νίκη!]

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s