Αρχική > Αυτοέκφραση > Ψωμάκι απ’ τα χεράκια μου :-)

Ψωμάκι απ’ τα χεράκια μου :-)

Την συνταγή [Εύκολη συνταγή για ψωμί] μού την «κάρφωσε» μια φίλη.

Ακολούθησα «πιστά» τις οδηγίες.

Όταν λέω «πιστά» εννοώ στο περίπου. Κακό χούι. Δεν μπορώ να ακολουθήσω πιστά καμία συνταγή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έβαλα λίγη περισσότερη μπύρα. Και πρόσθεσα μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Κατά τα άλλα… high fidelity!

Πανεύκολο. Ομορφότατο σε εμφάνιση [η φωτό με το φλας το αδικεί].

Ολίγον λασπωμένο [λόγω μπύρας] απ’ ό,τι φαίνεται…

Από γεύση δεν ξέρω ακόμα. Όταν το δοκιμάσω θα σας πω.

Για πρώτη φορά, πέτυχα τουλάχιστον την εμφάνιση…

Κοπιάστε!

ΥΓ1. Άντε, και καμιά μέρα απ’ τις επόμενες θα φτιάξω εκείνες τις κουρού [έχω φτιάξει και παλιά – νοστιμότατες!]. Γιατί αν περιμένω απ’ την L’Enfant de la Haute Mer [που μου τις «χρωστάει», λόγω της συμμετοχής μου στους γλυκούς διαγωνισμούς της] θα μας πιάσει Σαρακοστή. Αν δεν μας προλάβει στο μεταξύ τίποτα χειρότερο…

ΥΓ2. Και, πληζ, μην αρχίσετε τα… κακεντρεχή σχόλια. Κι εγώ είμαι στις καλές μου σήμερα…

Advertisements
Κατηγορίες:Αυτοέκφραση
  1. Donald μαινόμενος!
    21 Δεκεμβρίου 2011 στο 9:04 μμ

    καταγγέλω τη φίμωση του έλληνα ψωμοσχολιαστή! ντροπή και όνειδος στους διαχεριστές της εξουσίας των αναρτήσεων!!

    και μην παιρνετε το αθώο σας ύφος. το δεύτερο υγ σας δείχνει καθαρά τη δολιότητα της πράξης σας.

    «κάτσε να κλείσω τα σχόλια, ώστε να μη μπορούν να γράψουν το αυθόρμητο που θα τους έρθει και το ανοίγω μετά που θα τους έχει περάσει και θα «τοποθετηθούν» πιο ψύχραιμα»… μολογήστε! αυτή δεν ηταν η σκέψη που κρύψατε;; ε; ε;

    Άντε και σε παντεσπάνι… 🙂 (ap th zhlia moy ta lew kai ta grafw etsi gia na mh ginoyn katanohta)

  2. 21 Δεκεμβρίου 2011 στο 9:08 μμ

    έξαλλη είμαι!!

    σας χτυπάμε να σχολιάσουμε κι εσείς μας προκαλείτε !!
    «Και, πληζ, μην αρχίσετε τα… κακεντρεχή σχόλια. Κι εγώ είμαι στις καλές μου σήμερα…»

    αυτό το σχόλιο δεν πιάνεται,
    αρχίστε να μετράτε από το επόμενο!!
    Γκρρρρ………

  3. 21 Δεκεμβρίου 2011 στο 9:10 μμ

    @ Mαινομένη Δοναλντίνη μου!

    Έχετε όλα σχεδόν τα δίκια με το μέρος σας, πλην όμως σχεδόν αθώα η κουρελιασμένη διαχείριση του μπλογκ. Κάτι έχει γίνει με τις ρυθμίσεις και πρέπει κάθε φορά σε κάθε ποστ ν’ ανοίγω τα σχόλια. Ξέχασα σ’ αυτό, λόγω νιάμ νιάμ, να τ’ ανοίξω.

    Ζητώ ταπεινά συγνώμην!

    [Πάντως ήταν και νοστιμότατον το bread!]

    Ευχαριστώ δια τας παντα-σπανίους ευχάς σας!

    Υμέτερος

    ετσετερά ετσετερά

  4. Donald μαινόμενος!
    21 Δεκεμβρίου 2011 στο 9:10 μμ

    έτσι έτσι! ομαδική επίθεση σχολιαστών!!! τα ράκη να κρεμαστούν στα δέντρα!!! ολέ!!

  5. 21 Δεκεμβρίου 2011 στο 9:12 μμ

    @ Φιλτάτη Εξαλλοσύνη μου

    Δεν προκαλώ κανέναν. Κατά λάθος. Εξηγώ και στην Μαινομένη Δοναλντίνη το τι ακριβώς συνέβη!

    Συγνώμην!

    Υμέτερος…

  6. 21 Δεκεμβρίου 2011 στο 9:13 μμ

    @ Donald μαινόμενος!

    Ζηλιάρες! Ανοικοκύρευτες! Ανεπρόκοπες!

  7. Donald μαινόμενος!
    21 Δεκεμβρίου 2011 στο 9:20 μμ

  8. SoDurck
    21 Δεκεμβρίου 2011 στο 9:27 μμ

    Αγαπητέ μου Ράκε,

    να σας εκφράσω τα συχαρίκια μου για την μεγάλη σας επιτυχία.

    αγαπητή Ενφαν εν εξάλλω, ωραίες οι φωτογραφίες. καμιά συνταγούλα θα δώσετε; ή θα μείνουμε στην ήδη δοκιμασμένη συνταγή του ρακούλη;

  9. 21 Δεκεμβρίου 2011 στο 9:32 μμ

    @ L’Enfant de la Haute Mer

    Νοικοκυρά! Νοικοκυρά! Πάντα το έλεγα!

  10. 21 Δεκεμβρίου 2011 στο 9:34 μμ

    SoDu(r)ck,

    διστάζω για συνταγή, γιατί τίποτε δεν με βεβαιώνει πως θα ζυμώσετε..

    πάντως για αρχή : αλεύρι ολικής και προζύμι !
    να συνεχίζω ή μπα;

  11. 21 Δεκεμβρίου 2011 στο 9:40 μμ

    @ Ανφάν

    Αφήστε τις μαινόμενες! Πείτε τα όλα για μας τις προκομένες!

  12. 21 Δεκεμβρίου 2011 στο 9:54 μμ

    Μόνο για προκομμένους και προκομμένες:
    προζύμι ξέρουμε να κάνουμε ή να πω;

    κατά τα άλλα αλεύρι πλήρες όπως είπαμε, νεράκι και προζύμι, ζυμώνουμε 10-15 λεπτά και αφήνουμε σε θερμοκρασία μέχρι 30°- 35° το ΠΟΛΥ μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη (πάνω από την θερμοκρασία αυτή ψοφάει ο μύκητας).
    Εννοείται ότι αν κάνει πιο κρύο παίρνει περισσότερη ώρα: το κριτήριο είναι να διπλασιαστεί η ζύμη.
    Μετά πλάθουμε καρβελάκια, και τα αφήνουμε μέχρι πάλι να διπλασιαστούν.
    Σουσάμια κλπ
    Έπειτα φουρνίζουμε σε προθερμασμένο για καμιά ώρα.
    Εγώ το ξεκινάω από τους 150° για μισή ώρα ώστε να φουσκώσει λίγο ακόμη και μετά ανεβάζω στους 180°.
    Αυτό το ψωμί γίνεται βαρύ, σε αντίθεση με αυτά με την μαγιά που είναι ελαφρά (κάπως σαν πολυουρεθάνη).
    Επίσης παραμένει φρέσκο για αρκετές μέρες.

  13. 21 Δεκεμβρίου 2011 στο 10:04 μμ

    «προζύμι ξέρουμε να κάνουμε ή να πω;»

    Εμ; Μισές οδηγίες; Ευχαριστούμε!

  14. 21 Δεκεμβρίου 2011 στο 10:24 μμ

    η άλλη η κυρία μαντάμ SoDu(r)ck που ήθελε συνταγή πού είναι;;
    ε;;

    μην ακούτε βασιλικούς, μήλο κλπ τίποτε από όλα αυτά:
    λίγο χλιαρό νερό (35° το ΠΟΛΥ) και αλευράκι, να γίνει μια αραιή ζύμη, να μην διαρρέει (ξέρετε εσείς το σημείο διαρροής).
    24 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
    Την άλλη μέρα «αναπιάνουμε» με λίγο ακόμη χλιαρό νεράκι και αλευράκι.
    24 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

    συνεχίζουμε για 4-5 μέρες το ίδιο βιολί και το προζύμι έτοιμο.
    Το κρατάμε στο ψυγείο για μήνες.
    Κανονικά,
    κάθε που ζυμώνουμε το χρησιμοποιούμε όλο, και κρατάμε στην άκρη ως προζύμη ένα μέρος της ζύμης μας.
    Αυτά!
    τα καταλάβαμε;

  15. 21 Δεκεμβρίου 2011 στο 10:25 μμ

    να διαρρέει ήθελα να πω: να μην στέκεται στο ύψος της!

  16. 21 Δεκεμβρίου 2011 στο 10:32 μμ

    Το εμπεδώσαμε πλήρως! Εύκολο αν και χρειάζεται τη συστηματικότητά του.

    Ευχαριστούμε θερμώς!

    ΥΓ. Μην ανησυχείτε. Παίρνω απουσίες. Εκτός κι αν φέρουν δικαιολογητικό απ’ τον κουρελάρχη!

  17. 21 Δεκεμβρίου 2011 στο 10:34 μμ

    ναι θέλει ρέγουλα και οργάνωση,

    αλλα΄το μαύρο αλεύρι και το προζύμι είναι πολύ καλύτερα από τα ραφινέ άλευρα και τις μαγιές!

  18. 21 Δεκεμβρίου 2011 στο 10:59 μμ

    Όλα θέλουν τη ρέγουλά τους. Ευχαριστούμε!

    Τελικά λέω να μην φτιάξω κουρού. Θα κάνω κάτι άλλο και θ’ ανεβάσω τη συνταγή. Να την έχετε για την Πρωτοχρονιά. Ένα αριστούργημα.

  19. 21 Δεκεμβρίου 2011 στο 11:03 μμ

    ε, ναι!
    άδικα με καταγγείλατε!
    αφού είπαμε θα την φτιάξω..
    🙂

  20. 21 Δεκεμβρίου 2011 στο 11:07 μμ

    Μ’ έπιασε το λενινιστικό μου 🙂 Κακιές παρέες!

  21. 22 Δεκεμβρίου 2011 στο 12:55 μμ

    καταγγέλω τη συνταγή και τους αυτουργούς!
    δε θα κλείσουν οι φούρνοι επειδή βαλθήκατε να παραστήσετε τους προκομένους βλόγερς!

  22. 22 Δεκεμβρίου 2011 στο 1:54 μμ

    Γιατί να κλείσουν οι φούρνοι; Από πού θα αγοράζουμε αλεύρι;

    ΥΓ. Φορέστε τώρα τα βατραχοπέδιλά σας ή τα σκι σας κι άντε να αγοράσετε μια φρατζολίτσα ψωμάκι απ’ το φούρνο. Αν έχει απομείνει καμία τέτοια ώρα… Καλή όρεξη!

  23. 22 Δεκεμβρίου 2011 στο 2:03 μμ

    Να λείπουν τα υπονοούμενα για μας τους… φτωχούς και τίμιους χειμερινούς κολυμβητές.

    Θαλάσσιο σκι δεν κάνουμε ποτέ. 🙂 🙂 🙂

    (και σε φούρνο δεν πάμε ποτέ με βατραχοπέδιλα)

    Αντε μπράβο, έχουμε πει το ψωμί ψωμάκι…

  24. 22 Δεκεμβρίου 2011 στο 2:04 μμ

    έχω ανακαλύψει έναν κυλινδρόμυλο, κοντά (σας και μας) και αλεύρι σε πολύ καλές τιμές!

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s