Αρχική > Αυτοέκφραση > Τσουρέκια θα κάνετε φέτος;

Τσουρέκια θα κάνετε φέτος;

Advertisements
Κατηγορίες:Αυτοέκφραση
  1. χριστίνα
    6 Απριλίου 2012 στο 8:20 πμ

    μερακλής και φέτος!καλοφάγωτα!

  2. 6 Απριλίου 2012 στο 9:45 πμ

    Τι μερακλής και φέτος; Υπογλυκαιμικός χτες το βράδυ 🙂 Δεν τα ‘φτιαξα ακόμη. Μπορεί να μου ‘ρθει, μπορεί και όχι. Ούτε πέρυσι είχα κάνει. Η φωτό είναι προπέρσινη. Καλημέρος!

  3. χριστίνα
    6 Απριλίου 2012 στο 9:54 πμ

    σκέτη παραπληροφόρηση!
    πάρε μαχλέπι πάραυτα
    καλημέρος 🙂

  4. 6 Απριλίου 2012 στο 10:06 πμ

    Μαχλέπι, μαστίχα και το άλλο-το-όνομα-του-οποίου-μού-διαφεύγει-θα-κοιτάξω-τον-τσελεμεντέ! Ξανακαλημερούδιος! [Παραπληροφόρηση δεν θα πει τίποτα! 🙂 ]

  5. 6 Απριλίου 2012 στο 12:04 μμ

    Όχι, μας τα έχουν κάνει οι άλλοι. :-ρ

  6. 6 Απριλίου 2012 στο 12:05 μμ

    Μήπως δειλιάζετε μπροστά στο υπερ-επιτυχημένο προπέρσινο τσουρέκιον…. πόσο καλύτερο μπορείτε να το κάνετε;

  7. 6 Απριλίου 2012 στο 12:17 μμ

    @ Χαμένο Επεισόδιο

    Τυχερέ!!! Καλημέρα!

  8. 6 Απριλίου 2012 στο 12:19 μμ

    @ L’Enfant de la Haute Mer

    Είμαι… Ατρόμητος [ως… Περιστέρι]! Εξάλλου, επειδή δεν είμαι επαγγελματίας, ποτέ δεν κάνω το ίδιο πράγμα με τον ίδιο τρόπο. Έτσι έχω πάντα απεριόριστες δυνατότητες επιτυχίας/αποτυχίας. Δε προυφ, άλλωστε, οφ δε τσουρέκι ιζ ιν δε ήτινγκ! Καλημέρα!

  9. 6 Απριλίου 2012 στο 12:35 μμ

    ααα… δεν είναι ήτερ προυφ;
    καλημέρα-καλημέρα
    (μόλις γύρισα στα πάτρια!)

  10. 6 Απριλίου 2012 στο 12:45 μμ

    (Γουέλκαμ λοιπόν! Καλό Πάσκουα!)

    the proof of the pudding is in the eating

  11. 8 Απριλίου 2012 στο 10:13 μμ

    Καλημέρα…

    Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ….είναι οικογενειακή υπόθεση….
    Η γυναίκα μου βάζει τα υλικά , και εγώ την δύναμη, γίνομαι δλδ το ζυμωτήριο…
    Η μαγκιά είναι να βάλεις σωστά το καυτό βούτυρο, στην διάρκεια του ζυμώματος, έτσι ώστε να γίνει το τσουρέκι «με τις σωστές ίνες» μέσα στην ζύμη του…ο συνδυασμός πάντα πετυχαίνει…κάνουμε πτωτοκλασάτα τσουρέκια κάθε χρόνο…..εξ’άλλου τα λατρεύουμε οικογενειακώς , κι εμείς και τα παιδιά μας….και την Μ. Πέμπτη το πρωϊ ακολουθεί το ψήσιμο και ταυτόχρονα βάφουμε τα κόκκινα αυγά…

  12. 8 Απριλίου 2012 στο 10:57 μμ

    Καλησπέρα!

    Υπέροχα! Ευχαριστούμε πολύ για τις χρησιμότατες πληροφορίες. Δεν ξέρω πότε θα τα κάνω, αλλά ήδη μια φίλη τα έφτιαξε σήμερα. Κι ένας φίλος ετοιμάζεται κι αυτός να κάνει. Και οι δυο τους για πρώτη φορά. Οπότε κάθε συμβουλή δεκτή απ’ τις «παλιοσειρές»! Ευχαριστούμε! Να ‘μαστε καλά!

  13. 10 Απριλίου 2012 στο 10:09 μμ

    Καλησπέρα…

    Αν τα πήρες για οδηγίες…το βούτυρο πρέπει να είναι καυτό-λιωμένο μεν αλλά να το δέχεται το χέρι όσο πιο ζεστό και απλά να «βρέχεις» το χέρι κάθε φορά στο βούτυρο ( συνήθως είναι φυτίνη -να μην παρεξηγιόμαστε, αλλά και ένα ποσοστό βούτυρο κρέμα μέσα δίνει άλλη νοστιμιά) μέχρι να το απορροφήσει όλο η ζύμη -ζυμώνοντας την….μετά τα σκεπάζεις με κουβερτούλα να μην κρυώσουν, τα αφήνεις όλο το βράδυ να φουσκώσουν και τα ψήνεις το πρωί…τα υλικά λίγο πολύ είναι γνωστά…η διαδικασία είναι που διαφέρει….
    Σε μας , η διαδικασία είναι πολύ παλιά και παραδοσιακή…αυτήν την διαδικασία την ακολουθούν γενιές πολλές από την μεριά της γυναίκας μου…

    Απ’ την άλλη…έχει πάρα πολλές συνταγές , κι εδώ στο διαδίκτυο, που είναι απλές και εύκολες… η επιλογή μιας πιο σύνθετης διαδικασίας καμιά φορά , χωρίς την σωστή καθοδήγηση , μπορεί να είναι μάταιος κόπος…..

  14. 10 Απριλίου 2012 στο 10:47 μμ

    Καλησπέρα

    «η επιλογή μιας πιο σύνθετης διαδικασίας καμιά φορά , χωρίς την σωστή καθοδήγηση , μπορεί να είναι μάταιος κόπος»

    Έχεις απόλυτο δίκιο. Οπότε μάλλον θα ακολουθήσω τη διαδικασία που ξέρω [κι έχω κάνει 3-4 φορές] για να ‘μαι σίγουρος. Ευχαριστούμε!

  15. 12 Απριλίου 2012 στο 10:03 μμ

    Τι έγινε , κάνατε τελικά τσουρέκια;

    Εμείς τα κάναμε…
    τέλεια έγιναν….
    όπως σας τα περιέγραψα πιο πάνω…ήδη φάγαμε τα δύο….σήμερα για βραδυνό τσουρέκια φάγαμε…χεχεχε….

  16. Ανεστιος Ερημος
    12 Απριλίου 2012 στο 10:42 μμ

    @ Χρηχα , φτιακαμε- φτιακαμε θα δοκιμασουμε μεθαυριο αλλα τα κοβω μια χαρα
    αντε και καλο πασχα

  17. 12 Απριλίου 2012 στο 10:52 μμ

    @ χρηχα

    Μπα, βαρέθηκα. Κι αύριο μέρα είναι… Και μεθαύριο… Και -με τα μυαλά που κουβαλάω- ίσως μέρα να ‘ναι και ανήμερα του Πάσχα! 😆

    Κι εγώ για βραδυνό τα φτιάχνω. 😉 Εύγε! [[[Μην κοιτάς που ο Ανέστιος τα ‘φτιαξε χτες, και θα τα δοκιμάσει την Κυριακή… Έχει αυτοέλεγχο.]]]

  18. 12 Απριλίου 2012 στο 10:53 μμ

    @ Ανεστιος Ερημος

    Καλά, τι [αυτοπειθαρχημένος] τύπος είσαι εσύ;

    Καλοφάγωτα! 🙂

  19. 13 Απριλίου 2012 στο 10:00 μμ

    Κι εμείς φτιάκαμε και τα δοκιμάσαμε!
    Καθόλου αυτοπειθαρχημένος τύπος η αφεντιά μου! 😆

    Καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο!

  20. 13 Απριλίου 2012 στο 10:28 μμ

    Τσ! Τσ! Τσ! Χάνω πάσα ιδέα…

    Εγώ πάντως δεν τα δοκίμασα. Όχι λόγω αυτοπειθαρχίας, αλλά για τον απλό λόγο ότι δεν τα έφτιαξα ακόμα. Κι αύριο λίγο χλωμό το βλέπω… Απόπασχα…

    Καλή Ανάσταση!

  21. Ανεστιος Ερημος
    13 Απριλίου 2012 στο 10:53 μμ

    Ράκος “Lumpen” Κουρελάριος :
    @ Ανεστιος Ερημος
    Καλά, τι [αυτοπειθαρχημένος] τύπος είσαι εσύ;
    Καλοφάγωτα!

    Ειναι απλο , μικρος δεν εκανα προσκοπος

  22. 14 Απριλίου 2012 στο 8:25 μμ

    Και τι σχέση έχει αυτό;

    Καλή Ανάσταση, φίλτατε!

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s