Αρχική > Ξένη Δημοσίευση, Πρόσωπα, Τρέχα γύρευε... > Απλότητα και θολούρα στα χρόνια της πανούκλας

Απλότητα και θολούρα στα χρόνια της πανούκλας

kostas2

Κώστας Πολυχρονόπουλος:

«Υπάρχουν σκοπιμότητες πίσω από αυτού του τύπου τις “βοήθειες” και δεν θέλω να τους κάνω τη χάρη. Θα προχωρήσω μόνος μου, συντροφιά αποκλειστικά και μόνο με ανθρώπους που στέκονται δίπλα μου από καρδιάς. Οι εταιρείες, η Εκκλησία ή άλλοι φορείς πιστεύουν ότι οι άποροι είναι ζώα που θα τους πετάξουν λίγο φαγητό και αυτοί θα τρέξουν να τους γλείψουν το χέρι. Όμως, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη κάτι περισσότερο. Κάποιον να τους ακούσει, να επικοινωνήσει ουσιαστικά μαζί τους την ώρα που μοιράζονται ένα πιάτο φαΐ. Αυτό είναι που τους λείπει, όχι η ελεημοσύνη της κακιάς ώρας».

Πηγή: Αυτός είναι ο άνεργος Έλληνας που κάθε μήνα ταϊζει 3.000 πληγέντες της κρίσης από το υστέρημά του

Το ιστολόγιό του: O AΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Ένα πιάτο φαΐ, δυο-τρεις λεξούλες και μια… γκάβλα. Αυτά θέλει το ανθρώπινο ζώο. Το κοινωνικό ζώο που λέγεται άνθρωπος. Ικανοποίηση αναγκών, το λένε επίσης. Όου για!

Dimitris_Vergietis

Δημήτρις [με ιώτα] Βεργέτης:

Η διαφορά ανάμεσα στον έρωτα και το σεξ είναι πιο περίπλοκη. Καταρχήν, υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά. Ο έρωτας ακόμη και στην κεραυνοβόλα έκλαμψή του, προϋποθέτει αυτό που Λακάν αποκαλούσε «la parole d’amour», το ερωτόλογο, την ερωτική φράση, μια ορισμένη κινητοποίηση της γλώσσας. Μάλιστα, έρωτας ήταν πάντα συνυφασμένος με μια ορισμένη ποιητική αναβάθμιση της εμπειρίας του κόσμου και όχι μόνο της φιγούρας του παρτενέρ. Η ερωτική σύμπλευση έχει ως εναρκτήρια προϋπόθεση μια ερωτική εξομολόγηση, μια κατάθεση του ερωτικού συναισθήματος μέσα στη γλώσσα. Ο έρωτας ερωτοτροπεί με τις λέξεις , εμφιλοχωρεί και ενσωματώνεται στα ερωτόλογα που επιστρατεύει για την εκφορά του. Υπάρχει, λοιπόν, μια βαθύτατη αλληλεγγύη ανάμεσα στον έρωτα και την ποιητική του λόγου, ενώ αντίθετα το σεξ είναι κάτι που μπορεί να πραγματοποιείται μέσα σε ατμόσφαιρα και καθεστώς κατανυκτικής σιωπής, το πολύ πολύ να διακόπτεται από κάποια βογγητά, αλλά μέχρι εκεί. Δεν χρειάζεται να μιλάει κανείς. Παρότι και στο σεξ φυσικά παρεισφρέει η γλώσσα, πολλές φορές ερωτικοποιημένη, αλλά εκεί οι λέξεις και τα σημαίνοντα που παρεισφρέουν στη σεξουαλική δραστηριότητα, είναι σαφώς εμποτισμένα με λίμπιντο, στάζουν λίμπιντο κατά κάποιον τρόπο. Είναι διεγέρτες, καταλύτες και αυτή η ερωτικοποίηση, η σεξουαλικοποίηση μάλλον της γλώσσας, ποσώς ενδιαφέρεται για την ποιητική των λέξεων.

Πηγή: Η συγκλονιστική συνέντευξη του ψυχαναλυτή Δημήτρη Βεργέτη για τον έρωτα, το σεξ και την ακροδεξιά [βίντεο]

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Έχοντας το φάρμακο ανακαλύψαμε και τη σύφιλη…

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Οι «ερμές». Τι ρόλο έπαιζαν οι ερμές στην Αττική τω καιρώ εκείνω;

Advertisements
 1. 15 Απριλίου 2013 στο 3:26 μμ

  Θέλω φαΐ… Θέλω εμπορεύματα… Κι άλλα αγαθά… Ακόμα περισσότερα προϊόντα… Τα θέλω όλα… Θέλω να καταπιώ όλο το σύμπαν….

  Θέλω γκάβλες, θέλω καψούρες, θέλω έρωτες, θέλω ακόμα περισσότερο σεξ… Θέλω να πηδήξω όλο το σύμπαν…

  [► Φρίκη: Διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας ακόμη και με μωρά 6 μηνών!

  Ακμάζει ο σεξοτουρισμός στην Ινδία όπου πλούσιοι αγοράζουν «συζύγους» για έναν μήνα]

  Θέλω λέξεις… Ακόμα περισσότερες λέξεις… Είμαι word-addicted ρεεεε! Θέλω λέξεις, ιδέες, μπούρδες, περιγραφές, αναλύσεις… Θέλω να κάνω όλο το σύμπαν λέξεις…

  Θέλωωωω ρεεεε!!!

  Έχω ανάγκες ρεεεε!!!

  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
  😆

  Καλό μεσημεροαπόγευμα!

  Να περνάτε υπέροχα, μη σας πάρει και σας σηκώσει κάνας Βεργέτης! 🙂

 2. 15 Απριλίου 2013 στο 3:51 μμ

  Κι όταν οι σοφοί άντρες και οι σοφές γυναίκες τελειώσουν, στις πέντε το απόγευμα, με τις κατατάξεις, τις περιγραφές και τις ταξινομήσεις «των ανθρώπινων», μετά, στον ελεύθερο χρόνο τους, προσπαθούν να μπαζώσουν το εσωτερικό τους κενό…

  Την επόμενη ημέρα, εννέα με πέντε, θα περιγράψουν και θα ταξινομήσουν τα διάφορα είδη εσωτερικού κενού…

  Και την μεθεπόμενη θα ανακαλύψουν [έκπληκτοι!] μία ακόμα συμπαντική αλήθεια: πως το εσωτερικό κενό τους είναι φυσικό φαινόμενο…

  Και πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να το μπαζώσουν…

  Τι κρίμα!

 3. 15 Απριλίου 2013 στο 5:32 μμ

  Φαντάζεσαι να υπήρχε ένα πρόγραμμα που όσο περισσότερο πείθεσαι ότι υπάρχει τόσο περισσότερο ενοχλητικό γίνεται? Ε, άμα δεν έχεις τόση φαντασία εγώ ξέρω να σου πω κ πως Κατασκευάζεται (έμφαση στο Κ – στο τέλος θα απομείνει το μόνο σημαντικό γράμμα!)
  Κ κατ’ αυτόν τον τρόπο παρομοίως καταστρέφεται κιόλας! Από την υπερβολή. Κάτι ήξεραν οι Παλαιοί των ημερών όταν χάραζαν «κύκλο» γύρω τους – πύρινο όμως. Διότι στο τέλος ο σκορπιός αυτοκτονεί κυκλωμένος από την πυρά…καλή τύχη παιδέρες, άρχοντες, «κύριοι» κ λοιποί μαλάκες!

 4. 16 Απριλίου 2013 στο 12:27 πμ

  2 νεκροί απόψε, 4 νεκροί αύριο, 8 νεκροί μεθαύριο…

 5. 16 Απριλίου 2013 στο 2:00 πμ

  Προσπάθησα πολλές φορές να εξηγήσω στα «κινούμενα σχέδια» εδώ μέσα ότι έπρεπε να «βγούν»! Τι άλλο να έκανα? Έκανα ότι μπορούσα κ παρ’ όλα αυτά αυτό δεν απαλύνει τον πόνο του Βερντέν που βλέπω να πλησιάζει ξανά…

 6. 16 Απριλίου 2013 στο 10:19 πμ

  @ Κολλημένο Σχέδιο

  Ξέρεις τι μου θυμίζεις;

  Αυτό που είχε πει ο Βανεγκέμ για τους αντιπυρηνικούς διαδηλωτές της δεκαετίας του ’60. Πώς διαδήλωναν επειδή ήθελαν να ξορκίσουν την επιθυμία τους να χαθούν, αλλά ταυτόχρονα ήθελαν να χαθεί κι όλος ο κόσμος.

  Η αφόρητη εαυτίλα γεννά αφόρητη πλήξη. Το σύμπαν δεν περιστρέφεται γύρω σου, ξέρεις.

  Βερντέν; Καλά, μην αλλάξεις πλευρό…

  Ατομική θα είναι η βία [στραμμένη συχνά και ενάντια στον εαυτό]. Τα λογικά αδιέξοδα της ανθρωπότητας τα αντιμετωπίζει πλέον ο καθένας μας μόνος του.

  Και ή το καίμε, ή πάμε παρακάτω…

  Συλλογικότητες [παλαιού τύπου] γιοκ. Άρα και πόλεμοι γιοκ… Στρατόκαυλε! 😆

 7. 16 Απριλίου 2013 στο 11:13 πμ

  Δεν ξέρεις τι σου γίνεται κρατούμενε! Μάθε πρώτα μαθηματικά κ μετά μιλάμε για το τι είναι οι «εμπειρίες» κ πως κατασκευάζονται. Κ όμως περιστρέφεται …κ ο κόσμος θα χαλάσει.

 8. 16 Απριλίου 2013 στο 11:17 πμ

  @ Βορκούτα

  Αρχιφύλαξ, έχεις μαύρα μεσάνυχτα! Όσα μαθηματικά και να ξέρεις, αν δεν κατέεις τη λογική, δεν ξέρεις πού πατάς και πού πηγαίνεις. Δούλεψέ την λιγάκι κι έλα μετά να συζητήσουμε για «Κατασκευές»… Περιστρέφεται μεν, δεν θα χαλάσει δε…

 9. 16 Απριλίου 2013 στο 1:16 μμ

  Ετυχώς διότι εν τη σοφία του σκότους τυχαίνει να γνωρίζω πρώτον ότι λογική κ μαθηματικά συνδέονται άρρηκτα γεγονός που με προφυλάσσει από την ημιμάθεια εδώ μέσα κ δεύτερον ότι εκεί που δεν υπάρχει πλέον άλλη συλλογικότητα επανέρχεται η μια κ μοναδική πανάρχαια συλλογικότητα της Καμόρρα. Κ επειδή δεν είχα ποτέ προβλήματα επαγγελματικού προσανατολισμού λέγω ευθέως, διάλεξε τους κανόνες κ σε παίζω όπως θες. Κ μη δω κανένα Καραμήτρο να εκινήθει πριν βγω απ’ το σαλούν!
  Τα υπόλοιπα στην ολομέλεια με το σύντροφο ανακριτή! Πάρε κ γλυκάκι έτσι για να γελάσουμε λίγο γιατί το βαρύναμε…

 10. 16 Απριλίου 2013 στο 3:24 μμ

  @ Βροντερέρο

  Λογική και μαθηματικά συνδέονται άρρηκτα, και, ναι, είμαστε αμαθείς στην υψηλή… προστασία σου, αλλά μερικές απόψεις σου για τη real life έχουν τόση σχέση με τη λογική όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

  Μα παίζεις ήδη εδώ μέσα. Ακόμα να το πάρεις είδηση 😆

  Δεν είναι ανακριτής. Τρελοφύλαξ είναι, που δεν μας αφήνει να φάμε τα μουστάκια μας. [Δε μου λες… Φέρεις ακόμα εκείνον τον γελοίο μύστακα; ]

  Πάρε κι ένα τραγουδάκι, να ‘χεις για το δρόμο:

  Και πού ‘σαι, ε; Στέλνε και κάναν ντενεκέ τυρί, κάναν λαγό, καμιά πέρδικα, να ‘χουμε να τρώμε κι εμείς τα καημένα στο Βερντέν…

 11. 16 Απριλίου 2013 στο 10:30 μμ

  Σύντροφε αδελφέ εν τα σκότει, Ποσώς είχα η πρόκειται να έχω πρόβλημα περί τον μύστακα διότι είτε σύ είτε οιοσδήποτε αδυνατεί να τον εξυρίσει χωρίς να θέσει εαυτόν ες συνεπείας χειροτέρας των εν τη Βοστώνη των ΗΠΑ!
  Κατά δεύτερον, εξακολουθώ να εκτιμώ τας ανεκτιμήτους υπηρεσίας τας οποίας προσέφερεν προς υμάς ο σκηνοθέτας της περιφήμου ταινίας «Midnight Express» όταν έθεσεν τον έναν τρελόν εις βιαίαν λεκτικήν αντιπαράθεσην προς έτερον τρελόν εις την περίφημον σκηνήν της Στήλης (κολώνας) περί του περιστρέφεσθαι ομοθυμαδόν η εναντιοστρόφως!

 12. 17 Απριλίου 2013 στο 9:12 πμ

  @ Νύσταξ

  Σιγά μη θέλουμε να σε ξυρίσουμε. Δεν είχαμε άλλοι δουλειά, απ’ το να το παίξουμε… ξυραφείς της Σεβίλλης…

  Δεν ενθυμούμαι τη σκηνή, αλλά πέστα λίγο επιστημονικά αυτά τα cis και trans ισομερή εξ αντανακλάσεως επί του κατόπτρου, για να σε καταλάβουμε…

  Μπονζούρ!

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s