Αρχική > Βιβλία > Το μπλογκ σας σε μορφή βιβλίου [pdf]

Το μπλογκ σας σε μορφή βιβλίου [pdf]

25 Φεβρουαρίου 2015

blogbooker

Επειδή ετοιμάζω το… μεταναστευτικό σακίδιο σιγά-σιγά, σκέφτηκα αν ήταν δυνατόν να σωθεί ολόκληρο το μπλόγκι μου σε μορφή pdf. Είχα επιχειρήσει να κάνω το ίδιο πριν 2-3 χρόνια με απογοητευτικά αποτελέσματα.

Οι καιροί, ωστόσο, αλλάζουν.

Σήμερα, δοκίμασα το BlogBooker  [δωρεάν εφαρμογή – αν θέλετε καταθέτετε τον οβολό σας] με αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα.

«Δουλεύει» για τις παρακάτω πλατφόρμες:

blogbooker1Δέχεται αρκετά μεγάλο αριθμό παραμετροποιήσεων: να «τυπώσετε» μόνον τα ποστάκια κάποιας συγκεκριμένης περιόδου – τα ποστάκια με ένα συγκεκριμένο tag – γραμματοσειρά και μέγεθος -αν θέλετε ή όχι να τυπώσετε και τα σχόλια και διάφορα τέτοια… Προσέξτε μόνον το μέγεθος του χαρτιού [επιλέξτε Α4].

Δεν άλλαξα καμία παράμετρο και σε 10 περίπου λεπτά είχα το pdf  με όλα τα ποστάκια, τα σχόλια και τις φωτό που έχουν δημοσιευτεί εδώ μέσα.

Σύνολο; [Κρατηθείτε!] 1640 σελίδες Α4!

Νταξ, με μεγάλα διαστήματα ανάμεσα στις παραγράφους και τέτοια… Αρκετά χρηστικό όμως με πίνακα περιεχομένων – όπου ο τίτλος κάθε ποστακίου [και η ημερομηνία δημοσίευσής του] είναι και το λινκ που οδηγεί κατευθείαν στη σελίδα του pdf.

Θα μπορούσα να το «ανεβάσω» εδώ [κάτι παραπάνω από 14ΜΒ είναι], να το «κατεβάσετε» και να μην μπαινοβγαίνετε εδώ μέσα ψάχνοντας το κατιτίς σας…

Θέλει κάποιες βελτιώσεις, ωστόσο, κι αν βρω το χρόνο θα το οργανώσω καλύτερα.

Φιλώ σας!

 

ΥΓ. Ναι, απ’ το Facebook την «κοπάνησα» δια μίαν εισέτι φοράν. Ελπίζω να είναι η τελευταία και έσχατη. Θα ξαναμπώ κάποια στιγμή, μόνον και μόνον για να σώσω ό,τι υπάρχει στον τοίχο μου [ναι, υπάρχει τρόπος να σωθούν τα πάντα, αλλά είναι χρονοβόρος (ευτυχώς, καθόλου πολύπλοκος)].

Advertisements
Κατηγορίες:Βιβλία